Monday, September 13, 2010

Nuffnang: Harga Bintang dan Featured Post

Hehe.. Saya bukan nak jual bintang, saya cuma nak kongsi kenaikan bintang salah satu blog saya iaitu Mediakini. Terima kasihlah nuffnang kerana naikkan bintang saya, Tak lupa juga pengunjung blog tersebut, Thanks U all.

Tapi saya pun tak faham, macam mana nuffnang naikkan bintang. Berikut kata-kata nuffnang:-
Ikon bintang mewakili Pemarkahan Klik blog tersebut. Ia diukur berdasarkan CTR ( click through ratio ) kempen berbayar (bukan iklan global) yang sebelumnya. Ia bertujuan untuk memberikan maklum balas kepada anda mengenai prestasi iklan berbayar anda berkaitan klik yang diterima.
Tapi saya tetap tak faham. Kamu faham tak?

Hari ini juga saya nak kongsi, kali pertama saya dapat nombor satu Featured Post. Terima kasih lah kepada yang nang saya tu, walaupun saya kurang handsome(Tapi hati baik) namun ada juga yang nak bagi nang. Semoga kamu akan dapat duit banyak dari nuffnang.

10 comments:

babyblogger said...

sebelum ni aku x pernah ambik tahu pun pasal bintang-bintang nuffnang ni..

nizam omar said...

check my new post..masalah dengan bintang jugak..tolong lah..
http://nizamullah.blogspot.com

KEHIDUPAN KITA said...

kenaikan bintang tu bergantung kepada jumlah klik pada kempen berbayar cpm(buffered earning) dan bukannya cpc(global kempen)

sabree hussin said...

Bintang tu biarlah nuffnang yang pikir hehe lagipun tu keje dia

mizzura said...

ooo..patutlah lepas ada buffered earnings bintang jadi banyak...gitu eh..

ronald mohoni said...

haha.. maksud, jika anda tidak ada BE, maka bintang tak akan naik.

Malek Ku said...

eh..hebat tuh...

Half Naked Latte said...

Congrats on your star ranked up :P

MASA said...

serahkan kerja memberi bintang kepada nuffnang..hehe

babyblogger said...

jika dengan memahami fungsi bintang tu..boleh membantu anda generate more income dari nuffnang ni..maka jangan dibiarkan saja nuffnang yg fikir..